/
Ätstörning /
Glutenfri västerbottenspaj
Ja vad gör man utan vänner och familj? Jag hade verkligen gett upp hoppet igår, hade verkligen tänkt sluta försöka, men så har jag en fantastisk vän som alltid plockar upp mig när jag rasat och jag har min älskade man och barnen som alltid får mig att vilja ge lite till, allt för dem! Tack mina älskade, ni vet vilka ni är och även ni andra från marsgruppen, min mamma och andra bekanta, tack <3
Jag har bestämt mig för att söka vård på SCÄ (stockholms centrum för ätstörningar) som har heldygnsvård vilket just i dagsläget känns som den enda utvägen. På tisdag träffar jag min ordinarie behandlare här hemma och då ska vi diskutera hur viska gå framåt i behandlingen och jag har inte tänkt ge mig! Jag har dessutom förhoppningar om att min älskade make kan följa med på mötet för att kunna hjälpa mig att se det från hans sida och ävenatt min behandlare får höra hur han ser det. Jag har skrivit ett mail till min behandlare om att ta upp detta redan på måndag då hon ska i samråd med min läkare ska diskutera min fortsatta vård.
Kvällen till ära ska jag utmana mig själv att äta västerbottenspaj som är gjord på bovete. Jag tycker i vanliga fall att västerbottenspaj är sådär gott, ingen jättehöjdare MEN så var vi hos mamma på kräftskiva och min låtsasbrors flickvän är glutenallergiker och jag tipsade mamma om att göra pajskalet på bovete. Sagt och gjort... det var den pajen som tog slut först, alla älskade den verkligen, den blev ungefär tusen gånger godare än vanligt! Min mamma hon kan hon ;)
Här kommer receptet:
Pajdeg
75g smör
1dl creme fraishe (jag hade i lättcreme fraishe)
1dl rostade sesamfrön
3msk vatten
Bovete tills dess degen är fin och sammanhållande
Gör så här:
Rosta sesamfröna i en torr panna, alltså inget smör, rör om noga och sänk temperaturen eftersom. Min mamma sa "när fröna börjar hoppa och lukta så är det klart". Häll sedan ned alla ingredienser förutom boveten i en matberedare och blanda om. Häll sedan ner mjöl eftersom, jag fick använda mig utan lite drygt halva påsen som är på 450g fr att få degen fast. Lägg sedan degen i en plastpåse och ställ in den i kylskåpet i minst 30 minuter.
Sätt sedan ugnen på 200 grader, platta ut degen i en pajform och nagga den i botten med en gaffel. Grädda botten i ca 10 minuter.
Äggstanning
3 ägg
1dl creme fraishe (tog även här lättcreme fraishe)
1 liten påse västerbottensost
Kantareller
Gör så här:
Stek kantarellerna med smör, rör sedan ihop alla övriga ingredienser i en skål. Häll de stekta kantarellerna i botten på pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

MUMS!
Sanne, du är helt underbar! Nu hoppas jag för allt i världen att du får komma till SCÄ! Tror det skulle kunna hjälpa dig! Ge inte upp! Kramisar <3